Bådtransport

Special anhænger til bådtransport. Både tranporteres på landevejen med specialbygget bådanhænger, med en lasteevne på op til 10 tons Selve kranen kan løfte op til +8 tons. Så har du en båd der vejer deromkring, er det en god ide, lige at kontakte Jan for en drøftelse.

Op af vandet. Løft af både kræver kundskab og det rette udstyr. Jan anvender specialbyggede løfte åg. Her løftes en motorbåd op af vandet, og stilles meget forsigtig på bådanhængeren. Båden er herefter klar til transport.

Båden klar til stropper. Når båden er kommet op på bådanhængeren , er det vigtig at denne fastgøres forsvarlig. Det er ligeledes vigtig, at der stroppes de rigtige steder, nemlig på steder der kan tåle det tryk og pres der opstår.

Jan Jakobsen er selv sejler. Når man skal flytte sin dyrebare båd, er det rart at have en specialist til at udføre arbejdet. Jan sejler selv i en Elan 333, som er en 34 fods sejlbåd. Til mastemontering, har Jan udviklet en speciel kranarm, med skumgummi belægning, således masten ikke ridses ved montering.

Bestemmelsesstedet. Når båden ankommer til bestemmelsesstedet, skal denne forsigtig sættes på rette plads. Her er det vigtig, at selve aflæsningen sker meget forsigtig, for at undgå ridser og skader m.m. I det Jan selv er sejler, er han derfor ekstra forsigtig i alle disse situationer der opstår under båd transport, herunder at båden bliver støttet rigtig i vinterstativet.

Special anhænger. Anhænger har kølbrønd, således der er plads til kølen på sejlbåde. Nedbygningen er vigtig for at man kan komme under broerne. Nedbygningen bevirker, at transporthøjden over asfalten kun er 27cm. Bemærk iøvrigt også de polstrede støtter, som beskytter båden mod ridser.